Laatste week maleisie en eerte indrukken van Tokyo - Reisverslag uit Tokio, Japan van jantienenmarten - WaarBenJij.nu Laatste week maleisie en eerte indrukken van Tokyo - Reisverslag uit Tokio, Japan van jantienenmarten - WaarBenJij.nu

Laatste week maleisie en eerte indrukken van Tokyo

Door: Jantien en Marten

Blijf op de hoogte en volg

03 April 2009 | Japan, Tokio

Onze laatste weekje Maleisie was geweldig. We hebben oran-oetans van dichtbij gezien in een opvangcentrum. Dat was echt geweldig om te zien en dan ook een van de hoogtepunten van Sarawak. Daarnaast hebben we grotten bekeken, waar wilde apen rondliepen. Die apen zien er echter wel liever uit dan ze zijn. Toen marten zijn tas opende om de lonely planet te pakken werd hij achtervolgd door de apen, die hun tanden lieten zijn als hij ze wegjoeg! Verder hebben we longhouses bezocht: dit zijn huizen op palen waar de oorspronkelijke bewoners met meerdere families bij elkaar inwonen. In `the cultural village` hebben we ook gezien hoe de Maleisische bevolking hun voedsel bereiden.

Inmiddels alweer ons tweede dagje in Tokio. Wat een mega stad!! Overal elektronica-winkels en automaten (waar je zelfs warme koffie kan uithalen!) Heel veel tekens (en geen engelse vertaling). We moesten dan ook al snel denken aan de film `lost in translation`, welke we toevallig tijdens een eerdere vlucht in het vliegtuig hadden gezien. De gerechten worden (gelukkig) afgebeeld, maar niet met behulp vna fotos, maar plastic vormpjes. Het ziet er best echt echt!

Helaas komen er geen fotos meer op de site, want daar hebben we helaas geen tijd meer voor. Nog even genieten van ons laatste weekje van de reis.

Over een weekje zijn we alweer terug en dan zullen we een mooie foto-show geven voor iedereen die geintereseerd is!

Goed om te horen dat de lente in zicht komt. Met de 14 graden hier zijn we redelijk aan het wennen aan het klimaat!

Groetjes Marten en Jantien

• 03 April 2009 - 13:22

Ine:

Ook in Japan wordt het weer nog iets beter. Staan de kersenbomen al in bloei?
    Je moet inderdaad soms goed de tekens onthouden om in die grote stad te kunnen reizen.
    Nog even genieten.
    Liefs en dikke hug.

• 03 April 2009 - 17:31

Pa:

je hoeft in Tokyo geen honger te lijden. Je gaat naar de vitrine, die buiten aan het restaurant zit en wijst aan wat je wilt. Het ziet er op jouw bord net zo uit, maar is dan echt.

• 04 April 2009 - 11:00

Jan En Tineke:

Wat een reis.
    Bedankt voor julie prachtige kaart van Maleisië. Wat en mooie gebouwen in een prachtige natuur.
    Sterkte in Japan met alleen maar tekens.
    We wensen jullie een goede thuisreis en komen graag de foto`s bewonderen.