Eerste dagen Singapore en Maleisie
Door: Jantien en Marten
12 Maart 2009 | Maleisië, Kuala Lumpur
Hai Allemaal!
Na onze laatste nacht in Singapore beseffen we dat we dat we in een heel ander wereldje terecht zijn gekomen dan NZ en AUS. In de ochtend dat we wilden vertrekken naar Melacca, bleken Marten zijn nieuwe slippers te zijn gestolen in het hotel! Samen met de hotelmanager hebben we gelukkig de dader kunnen opsporen met behulp van bewakingscamera's en zo hebben we de slippers kunnen terug krijgen!
Na 5 uurtjes met de bus komen we dan aan in Melacca. Na een geschikt hotelletje te hebben gevonden, gaan we snel op pad: We hebben Chinatown, het Stadhuys en de Hollandse kade bekeken. De volgende ochtend hebben we St. Paul church bekeken en door Little India gewandeld. Die middag zijn we vertrokken naar Kuala Lumpur.
Vandaag hebben we in KL de Petronas towers, the Lake Gardens en Chinatown bekeken. Morgenochtend staan de Batu Caves op het programma en in de middag vertrekken we met de bus naar Penang.
Hoe is het in NL? Begint de lente al een beetje in zicht te komen?
Marten en Jantien
Hoe is het in NL? Begint de lente al een beetje in zicht te komen?
Marten en Jantien
12 Maart 2009 - 18:13
Jan En Tineke:
Bedankt voor jullie mooie kaart.
Geniet verder in jullie nieuwe omgeving.
Hier bloeien de crocussen en sneeuwklokjes volop.Volgende week 14` -
13 Maart 2009 - 11:26
Livia:
Hi Jantien en Marten!Gelukkig zjin de slippers van Marten weer terecht:).
Het zal zeker wel even wennen zijn voor jullie om nu weer in Azie te zijn. Ik ben erg benieuwd hoe jullie al die cultuurverschillen allemaal ervaren! Heel erg bedankt voor jullie kaartje, echt leuk!
Geniet en pas goed op jullie zelf!
Liefs Livia
14 Maart 2009 - 08:54
Jolt:
Neen ! niet Marten z'n slippers, gelukkig heb je ze terug, neem aan dat je die nacht gratis heb geslapen in dat hotel. weer een extra vakantieverhaal, naast alle andere mooie verhalen. veel plezier! -
14 Maart 2009 - 10:42
Menno:
Dat is nou globalisering: slippers worden gemaakt in Maleisië met behulp van goedkope arbeid, vervolgens naar Nederland verscheept en met een duur merk verkocht, daarna gaan de slipper op wereldreis naar Maleisië om daar gejat te worden door iemand die geen zin heeft om die goedkope arbeid te leveren! -
15 Maart 2009 - 19:33
Pa Zonder Ma:
Vandaag even de wagen gelucht en ritje gemaakt door Nederland. Temp ca 12 gr. maar bleef niet droog. Voorjaar is echt laat. Auto is sneller dan bus; in 5 uur ben ik in Oostenrijk, maar ook daar ligt nog meters sneeuw en zelfs afgelopen dagen sneeuwde het daar. -
16 Maart 2009 - 19:43
Dirkie:
Hallo Jantien en Marten,
Hier begint de lente langzaa op gang te komen! Gisteren met 3-1 gewonnen van ? Culemborg, geloof ik. Derde helft buiten gevierd. De zon schijnt steeds langer en feller. Werd hoog tijd. Hoe waren de Petronas towers? Zijn jullie daar nog op geweest?
Groeten,
Dirkie -
22 Maart 2009 - 20:02
Pa En Ma:
het is al best lang geleden dat jullie wat van je hebt laten horen. Groot gelijk om Azie te verkennen, want hier wil het weer nog steeds niet echt. Verwacht nu wel binnenkort een spannend verhaal van jullie omzwervingen.