Over naar het zuider eiland - Reisverslag uit Picton, Nieuw Zeeland van jantienenmarten - WaarBenJij.nu Over naar het zuider eiland - Reisverslag uit Picton, Nieuw Zeeland van jantienenmarten - WaarBenJij.nu

Over naar het zuider eiland

Door: Jantien en Marten

Blijf op de hoogte en volg

01 Februari 2009 | Nieuw Zeeland, Picton

Hallo allemaal!

We zijn gearriveerd op het zuider eiland van Nieuw Zeeland. Vers van de boot zijn we net aangekomen in onze eerste Backpackers! Even een ander slag mensen ;)

We waren gebleven in Rotorua. Na Roturua zijn we naar Tongariro gegaan. Voor de Nieuw Zeeland veteranen waarschijnlijk een bekende naam. Wij kenden 'm pas sinds Samoa, want daar hadden we de Tongariro crossing aangeraden gekregen: een wandeltocht van ongeveer 8 uur, welke bekend staat als een van de mooiste van NZ. Het was echt prachtig! Wat een natuur, bijna buitenaards. Veel van de Lord of the Rings films schijnt daar opgenomen te zijn.

Na Tongariro zijn we naar Hastings gegaan aan de oostkust. Lekker eventjes aan het strand gelegen in Ocean Beach en daarna een winery bezocht. Geweldig, 8 wijnen proeven in een half uur ;)

Van Hastings zijn we doorgereden naar Wellington waar we gisteren en vandaag zijn geweest. Leuke stad, goede zaterdagavond gehad!

Morgen gaan we in de buurt de Marlborough Sounds bekijken en daarna door naar Nelson.

Het lokale seafood hebben we nog niet echt geprobeerd, wel fish & chips op de boot ;)

Groetjes aan iedereen!
Jantien en Marten

• 01 Februari 2009 - 16:13

Dirkie:

Hallo Marten en Jantien,

Wat een mooie verhalen. Klinkt allemaal erg aantrekkelijk. Helaas laat de vakantie voor mij nog even op zich wachten. Heel veel plezier nog daar!

Groeten,
    Dirk

• 01 Februari 2009 - 19:27

Ine En Jeen:

Prachtig te horen dat ook weer het Noorder eiland is genomen. Nu herten kijken in plaats van schapen. In Queenstown geweest en gevaren op Milford Sound, voor jullie dus nog een paar km te gaan. Hier met de Porsche zou het een eitje zijn. Hardtop er nog stijf op, want lichte vorst, snijdende oostenwind en beetje sneeuw. Wacht nog even met thuis komen zou ik adviseren.
    Groetjes pa en ma

• 01 Februari 2009 - 20:16

Carl:

Haha 8 wijnen in een half uur! Dan heb je 45 minuten voordat het in je bloed wordt opgenomen?? Snel terugrijden naar je hotel ;)
    Gr
    Carl

• 02 Februari 2009 - 07:20

Menno:

Nu kan het backpacken pas echt beginnen: met zijn 12-en op een kamer en je eigen jam-bord afwassen!

• 02 Februari 2009 - 09:36

Agnes.:

Ik wist niet dat nieuw zeeland zo mooi is en hoe is de temperatuur daar; het lijkt me toch wel koud ! Als wim dit allemaal leest wil hij ook direct erheen !Leuke manier om nieuws te horen !
    Veel reisplezier en groetjes.

• 02 Februari 2009 - 15:57

Opa Jan En Oma Tinek:

Wat hebben jullie al genoten van het Noorden van N.Z. Maar het Zuider-eiland brengt je nog minstens even of nog mooiere delen.
    Wij zijn benieuwd of jullie dat ook zo zullen ervaren.Een fijne tijd verder!!!!!

• 03 Februari 2009 - 19:32

Rogier:

He Luitjes, klinkt gaaf!

Jullie zien wel heel veel, kan je dat wel onthouden allemaal???

Het sneeuwt hier weer eens, maar wel natte dan
    Gr Hilly

• 03 Februari 2009 - 19:37

Stam & Jennifer:

Mooie verhalen!!

Hier valt de sneeuw momenteel uit de hemel.

Nederland zal zich morgen wel opmaken voor een dagje glibberen op weg en vierkante wielen op het spoor.

Geniet ervan en drink er 1(van de 8) op Myrthe.

Groet Stam & Jennifer